Skip to main content

El somni olímpic dels saltadors de trampolí de gimnàstica

TV3 va parlar amb David Vega, atleta de trampolí d’ASME, sobre la modalitat olímpica de gimnàstica trampolí i la gran dificultat que suposa pels gimnastes de classificar-se per competir-hi.  

D’entre tots els esports que es practiquen a Catalunya, el trampolí és una modalitat poc coneguda. El Telenotícies de TV3 va voler parlar amb diferents gimnastes de la modalitat de trampolí sobre aquest esport als Jocs Olímpics, on només 16  nois i 16 noies, un i una de cada país, poden participar-hi. Des del 2000, el primer any que el trampolí de gimnàstica va estar present com a categoria olímpica als Jocs de Sydney, cap gimnasta espanyol/a ha aconseguit classificar-se per participar en la que és la competició més somiada per qualsevol esportista.  

Entre els diferents atletes, TV3 ha parlat amb David Vega, gimnasta de trampolí d’ASME i un dels esportistes més destacats a escala espanyola dins d’aquesta modalitat. David Vega destaca el fet que tant ell com els seus companys són dels primers esportistes que poden aconseguir fer història en l’esport de trampolí  a Espanya, i també a Catalunya en el seu cas. 

El passat novembre, David Vega juntament amb Robert Vilarasau, Jorge Martín i David Franco van classificar-se com a subcampions mundials per equips al Mundial de Birmingham, obtenint el millor resultat espanyol de la història.  

Aquí pots trobar el reportatge fet per TV3.