Skip to main content

LLIBRES sobre nutrició

No hi ha res millor per assentar coneixements sobre els temes que ens interessen que la lectura sobre aquests. Aquí et recomanacions de set llibres sobre la nutrició i diferents aspectes relacionats:

1. 50 HERRAMIENTAS DE COACHING NUTRICIONAL de Yolanda Fleta, Jaime Giménez i Lara Lombarte

Ser conscient de la importància de tenir una alimentació saludable és clau per dur a terme un canvi en els nostres hàbits, però no sempre és suficient. La falta de temps, els «antojos», els pensaments sabotejadors, les emocions negatives que ens envaeixen i que tendim a compensar amb menjar insa, així com els esdeveniments socials que en ocasions ens empenyen a trencar el nostre compromís o un entorn que no sempre ens ho posa fàcil son obstacles que hem d’aprendre a superar. Aquest llibre ofereix eines que ens ajudaran a enfrontar aquesta difícil tasca.

2. MI DIETA COJEA i MI DIETA YA NO COJEA d’Aitor Sánchez

Dues recomanacions en una. En el primer, «Mi dieta cojea», es desmonten molts dels mites relacionats amb l’alimentació i s’explica quines veritats i mentides s’amaguen darrere de moltes creences que solen provenir de la falta d’informació rigurosa, la manipulació dels missatges publicitaris per part de la indústria alimentaria i fins i tot dels dogmes socials.

En el segon, «Mi dieta ya no cojea», l’autor proposa deu senzills passos per recuperar el control i aconseguir que la nostra dieta «deixi de coixejar», és a dir, aconseguir una dieta saludable i equilibrada.

3. LAS EMOCIONES SE SIENTAN A LA MESA de Lara Lombarte i Yolanda Fleta

Menjar és més que un acte fisiològic; també és un acte social i fins i tot emocional. Mengem no només per a alimentar-nos i aportar al nostre organisme l’energia i els nutrients que necessita, sinó també per celebrar un esdeveniment, per passar l’estona amb les persones a qui estmem o per acompanyar una emoció. Aquest llibre repassa, des de l’experiència en el coaching nutricional, alguns mals costums alimentaris associats als nostres estats emocionals, i proposa receptes alternatives sanes i fàcils de preparar.

4. PSICONUTRICIÓN de Griselda Herrero i Cristina Andrades

En aquest llibre la dietista-nutricionista Griselda Herrero i la psicòloga Cristina Andrades elaboren un complet pla des de la psiconutrició i aporten claus i eines per a començar a treballar les emocions, establir una relació més positiva amb el menjar, millorar la relació amb la imatge corporal i adquirir uns hàbits més equilibrats i saludables, treballant aquelles variants psicològiques i dietètiques que condueixen a desenvolupar mals hàbits de salut, amb la finalitat de millorar-los. Perquè som molr més que una persona que menja.

5. DIME QUÉ COMES Y TE DIRÉ QUÉ BACTERIAS TIENES de Blanca García-Orea Haro

En aquest llibre trobaràs pautes per millorar la teva microbiota en poc temps i consells per a llegir etiquetes d’alguns aliments i saber quins escollir. També descobriràs més de 50 receptes senzilles i saludables per esmorzars, berenars, dinars, sopars, postres i pans, que t’inspiraran i t’ajudaran a ser el protagonista de la teva salut física i mental.

6. LA GUÍA COMPLETA DE LA NUTRICIÓN DEL DEPORTISTA d’Anita Bean

Una bona nutrició es fonamental per aconseguir un óptim rendiment esportiu, tan pels esportistes professionals com per aquells que desitgen mantenir la condició física i la salut. Aquest llibre esdevé el manual pràctic definitiu per a qualsevol que desitgi millorar el seu rendiment.

7. COME COMIDA REAL de Carlos Ríos

En aquest llibre, Carlos Ríos ens ofereix el coneixement científic necessari per qüestionar, indagar i aprofundir en la nostra alimentació i en tot allò que l’envolta. Ens explica quines són les bases del Realfooding, un estil de vida que persegueix desterrar de la nostra dieta els productes ultraprocessats, i ens ofereix consells pràctics, trucs i receptes per menjar saludablement d’una forma fàcil, ràpida i bona.