Skip to main content

APPS sobre nutrició

Encara que de vegades ens costa desenganxar-nos del mòbil, el cert és que hi ha un gran nombre d’apps que ens fan la vida una mica més fàcil en diferents aspectes, fins i tot en la nostra alimentació. Aquí tens set aplicacions pel teu smartphone que et poden ajudar en qüestions de nutrició i alimentació:

1. YUKA

Aquesta aplicació escaneja els codis de barres dels aliments i cosmètics i fa una ràpida valoració, a través d’una puntuació sobre 100, de si el producte és potencialment saludable o no. Yuka també ofereix una explicació més extensa d’aquesta puntuació, indica quins dels ingredients troba qüestionables i ofereix suggerències d’alternatives més sanes.

Disponible per iOS i Android.

2. EKILU

Ekilu és una app que t’ajuda a solucionar els àpats a base de receptes saludables per tal de menjar millor i, a més, reduir el desaprofitament d’aliments. Funciona d’una forma molt senzilla: tu introdueixes els aliments que tens a la nevera i la app et crearà una llista de receptes saludables i originals que pots fer amb aquests ingredients.

Disponible per iOS i Android.

3. STRONGR FASTR

Una app enfocada a la nutrició esportiva, i concretament a aquelles persones que volen millorar la seva força i potenciar la seva tonificació corporal. L’aplicació fa la funció d’entrenador personal i ofereix un organitzador de dietes a llarg termini, amb diversos consells per potenciar el teu pla diari d’àpats.

Disponible per iOS i Android.

4. MY FITNESS PAL

Aquesta app et permet portar el control d’allò que menges durant el dia, aportant informació nutricional dels aliments i totals en cada àpat. L’aplicació conté tot tipus d’informació nutricional, tant macronutrients com micronutrients, a més de les calories. A més, també permet introduir receptes pròpies i calcular-ne els continguts nutricionals.

És una aplicació molt bona per aquelles persones que volen portar un registre de la seva alimentació, però és important fer-ho d’una forma sana i sense obsessionar-s’hi; i, sobretot, acudir a un professional de la nutrició sempre que sigui possible.

Disponible per iOS i Android.

5. MY REAL FOOD

A banda de tenir una funció d’escàner, igual que l’aplicació Yuka, My Real Food busca crear comunitat entre persones interessades en l’alimentació saludable. L’app té un apartat on els usuaris poden compartir receptes i parlar sobre menjar, estil de vida, família, etc. La app serveix com una bona font d’informació per a conèixer més no només sobre els propis aliments, sinó també sobre hàbits alimentaris, estil de vida, esport i molt més.

Disponible per iOS i Android.

6. FITIA

Fitia és una app que busca allunyar-se del concepte de dieta estricta i de menjar a disgust per aconseguir un objectiu. Tot el contrari: l’aplicació, amb el seu algoritme i la informació que tu hi afegeixis, t’elaborarà un menú diari que t’ajudi a complir el teu objectiu però només amb aliments que t’agradin. Fitia t’oferirà receptes senzilles, amb quantitats fàcils de mesurar i molt completes a nivell de macronutrients. Perquè es pot cuidar l’alimentació d’una forma sana i agradable.

Disponible per iOS i Android.

7. WATERMINDER

Beure la quantitat adequada d’aigua és tan important com seguir una bona alimentació, i no sempre ho tenim en compte. Aquesta aplicació et permet conèixer quanta aigua necessites beure i t’ofereix la possibilitat de programar recordatoris al llarg del dia, per recordar-te que has de beure.

Disponible per iOS i Android.