Skip to main content

Marató per a l’Emergència Climàtica 2024

ASME participa a la Marató per a l’Emergència Climàtica de l’Ajuntament de Barcelona 

Avui, 1 de febrer, inicia la Marató per a l’Emergència Climàtica, una campanya de sensibilització i de bones pràctiques pel que fa a l’ús i el consum d’energia i aigua que porten a terme diversos edificis municipals durant quatre setmanes, i que destina l’estalvi econòmic que s’hagi aconseguit en aquest període a projectes per donar resposta a l’emergència climàtica.  

Durant aquestes quatre setmanes de febrer, cada edifici o equipament durà a terme una sèrie d’actuacions concretes per reduir els consums i visibilitzar-los. Per prendre consciència de l’efecte que això té, setmanalment es farà un control dels consums d’aigua, electricitat i gas natural per calcular les emissions de CO2  associades, per poder veure el canvi setmana a setmana.  

Aquesta gran campanya té com a objectiu que totes les persones que treballen o fan ús dels edificis municipals siguin conscients dels consums que s’hi fan. També es busca que siguem conscients de l’impacte que les nostres accions tenen en el canvi climàtic i conscienciar sobre la necessitat d’actuació davant d’aquesta situació d’emergència climàtica en la qual ens trobem.  

Des d’ASME, ens unim a la iniciativa juntament amb més de quaranta edificis i equipaments de la ciutat, i durant aquestes setmanes es duran a terme tota una sèrie d’actuacions als tres centres: