Skip to main content

El regidor d’Esports, David Escudé, ha visitat avui les nostres instal·lacions renovades del CEM Trinitat Vella. En concret, la piscina exterior , en la qual l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Barcelona Esports (IBE), hi ha treballat en una profunda remodelació per canviar el vas i per millorar notablement l’accessibilitat tant de la piscina com dels espais que l’envolten. Una obra que ha suposat una inversió de 263.000€ i que s’ha allargat els darrers 5 mesos i mig.

Durant la visita, el regidor ha remarcat: “Precisament ara que comença la temporada de piscines d’estiu i que la calor s’intensifica, els i les barcelonines poden gaudir d’aquesta renovada instal·lació que compta amb una de les catorze piscines i espais de bany municipals de la nostra ciutat”.

El CEM Trinitat Vella, construït l’any 1984 i que gestiona l’Associació Sant Martí Esport (ASME) des del 2018, disposa d’una piscina d’estiu, exterior, de 207 m2 de làmina d’aigua amb un jardí confrontant. Aquesta piscina i l’entorn, en total una superfície de 1.380 m2, ha estat objecte d’una profunda remodelació per tal de millorar l’accessibilitat, però també alguns desperfectes com ara esquerdes a l’interior del vas, o peces aixecades que tenia la instal·lació i que calia reparar. En definitiva, l’actuació realitzada ha estat una renovació total del vas de la piscina, que ha passat a convertir-se en un vas desbordant perimetralment, de manera que ha esdevingut totalment accessible a peu pla des d’un dels seus costats. També s’ha ampliat la superfície de platja de piscina pavimentada i s’ha millorat l’accessibilitat de tot l’espai exterior. La reforma ha inclòs la delimitació amb murs de gabions de l’àmbit de solàrium i els talussos existents. La intervenció també ha inclòs l’estabilització del sòl per evitar assentaments diferencials i la millora del drenatge.

Aquesta millora de la instal·lació completa la reforma dels vestidors que es va realitzar l’any 2020 amb la creació de 8 nous vestidors: 2 vestidors per abonats, 4 vestidors per a grups i 2 vestidors familiars, un d’ells amb bany adaptat incorporat dins del mateix vestidor. Aquesta actuació de millora es va iniciar al desembre de 2019, va patir una aturada obligada entre els mesos d’abril i juny de 2020, per l’estat d’alarma derivat de la pandèmia de la Covid-19, i es va poder reprendre l’estiu d’aquell any. Aquests nous espais, tots ells accessibles per a persones amb mobilitat reduïda, es van poder inaugurar l’octubre de 2020, i van suposar una inversió de 653.775,16 €.

La piscina exterior del CEM de Trinitat Vella ofereix un servei complementari als més de 1.500 abonats i abonades que té aquest equipament municipal. Però a més a més, el barri i la ciutat també seran beneficiaris d’aquesta renovació ja que el centre obre aquestes instal·lacions al barri i al veïnat de la zona durant l’estiu. La piscina exterior és un dels espais en els quals es desenvolupen activitats dels Campus Olímpia, també dels campus de natació, activitats aquàtiques de la campanya municipal “T’estiu molt” i dels casals d’estiu de les escoles del barri. La superfície de més de 500 m2 de gespa a peu de piscina permet també desenvolupar altres activitats d’oci obertes a tota la ciutat al llarg de l’estiu.